

Lekkere producten met een volle smaak, waarin je echt het verschil proeft. Als je bij ons een stuk lamsvlees eet, smaakt dat écht naar lamsvlees. Dat komt omdat er geluisterd wordt naar het ritme van de dieren en van de natuur, zonder daar vanalles in te forceren.
De sappigheid van een goede tomaat. Ik kijk altijd zo hard uit naar het tomatenseizoen. Lekkere trostomaatjes, vleestomaten, groene tomaten, coeur de boeufs … Die combineer ik dan in een zomerse salade met mozzarella of geitenkaas, lente-ui, gember en olijfolie.
Soms neem ik de tijd om door een mooi kookboek te bladeren, van Ottolenghi bijvoorbeeld. Maar meestal vind ik gewoon inspiratie in de producten zelf, door te experimenteren en verrassende kruiden toe te voegen. Ik heb daarvoor een paar speciallekes in mijn kast, zoals zwarte look en sumak.
Ten eerste: altijd verse kruiden in huis hebben. Of je ze nu op je terras of in de diepvries bewaart. Met zoutmengelingen - zoals zout met paprika, curry of blauwe kaas - kan je ook meteen een bijzondere finishing touch geven aan je gerecht. En ten slotte: proeven en laten proeven. Je kan niet iedereen overtuigen om bio te eten, maar eens ze het verschil proeven zijn ze meestal wel mee.
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294