Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Witlooftaart met roquefort

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • witloof 600 g
  • citroensap 2 eetl.
  • knoflook 1 teentjes
  • roquefort 200 g
  • boter 2 eetl.
  • peper en zout
  • bladerdeeg met boter 1 rollen
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Maak van 1 dikke stronk witloof de blaadjes los.
  2. Verwijder de harde kern uit de rest van het witloof en snij het witloof in dunne reepjes.
  3. Snij de roquefort in reepjes.
  4. Pers het knoflook.
Bereiding (25 min. + 25 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (ø 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork.
  3. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de witloofreepjes 2 min. Voeg het geperste knoflook toe en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout.
  4. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een andere pan en bak de witloofblaadjes 5 min. lichtbruin en gaar op een matig vuur.
  5. Verdeel het witloof over de taartbodem. Leg daarop de reepjes roquefort. Schik ten slotte de witloofblaadjes in bloemvorm op de taart.
  6. Dek de taart af met bakpapier en leg er een houten lepel op, zodat het bakpapier blijft liggen. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 347 kcal
Vetten 25.8 g
Koolhydraten 18.5 g
Eiwitten 10 g