Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Vegan Veggie

Bio-Planet tekent de Green Deal Eiwitshift

Meer plantaardige producten op ons bord. Dat is het doel van de Green Deal Eiwitshift. Want minder vaak kiezen voor dierlijke eiwitten draagt bij aan een beter milieu én een gezonder eetpatroon. In april tekende onze manager Jan Van Holsbeke namens Bio-Planet de Green Deal Eiwitshift. 

Wat is de Green Deal Eiwitshift?

De Green Deal Eiwitshift is een partnerschap tussen de Vlaamse overheid en organisaties uit de voedingssector (retailers, producenten, cateraars, horeca, ngo's ...). De Green Deal loopt vier jaar en streeft naar een betere verhouding tussen dierlijke en plantaardige producten op ons bord. 

De gemiddelde Vlaming haalt zijn eiwitten voornamelijk uit dierlijke eiwitbronnen (60 %) en in mindere mate uit plantaardige (40 %). Het doel is deze percentages om te draaien naar 60 % plantaardige eiwitbronnen en 40 % dierlijke. Dit noemen we de Eiwitshift.

 

Bij Bio-Planet krijgen plantaardige en dierlijke producten een gelijkwaardige plaats. Met de Green Deal Eiwitshift willen we blijven inzetten op een breed, vernieuwend plantaardig aanbod zodat consumenten makkelijk voor een betere verhouding kunnen kiezen op hun bord.

Jan Van Holsbeke - manager van Bio-Planet

Waarom is de Eiwitshift nodig?

Impact op het milieu
Dierlijke producten hebben een grotere ecologische voetafdruk dan plantaardige eiwitbronnen (denk aan peulvruchten, granen ...). Ze hebben veel meer land en water nodig en stoten ook meer broeikasgassen uit. Minder vlees eten is dan ook een belangrijke stap om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen.

Impact op onze gezondheid
Uit dierlijke producten haalt ons lichaam hoogwaardige eiwitten, vitamine B en mineralen. Maar in onze huidige eetgewoonten nemen rood en bewerkt vlees een te grote plaats in, terwijl er heel wat waardige alternatieven zijn. De Voedingsdriehoek stelt plantaardige producten voor als basis voor elke maaltijd en beschouwt dierlijke producten als aanvulling. Afwisselen is daarbij de boodschap.

 

Hoe draagt Bio-Planet bij aan de Eiwitshift?

Met de ondertekening van de Green Deal Eiwitshift bevestigen we ons engagement om te blijven inzetten op een breed én vernieuwend assortiment veggie- of vegan producten. Zo werken we regelmatig samen met lokale producenten die voor ons unieke producten creëren. We maken het op die manier nog makkelijker voor onze klanten om te kiezen voor een betere verhouding tussen dierlijk en plantaardig.

 

Via de Vlaamse Green Deal engageren we ons om ons aanbod plantaardige producten te blijven uitbreiden. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu en een betere gezondheid, stap voor stap.

stap voor stap greendeal

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294