Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Vegan Veggie

Het verhaal van Tania

Tania (54) leerkracht anderstaligen, getrouwd met Wouter, mama van 2 volwassen zonen: “Ik krijg regelmatig vrienden of familie op bezoek die veggie of vegan eten”.

“Mijn man en ik hebben allebei een drukke baan met avonddiensten. We eten ’s avonds pas laat. Ik kies dan meestal voor eenvoudige no-nonsense gerechten à la Pascale Naessens, dus soms met vlees, kip of vis. We krijgen ook regelmatig vrienden of familie op bezoek die veggie of vegan eten. Dat is toch altijd wel een uitdaging. Ik kies nogal eens voor een ovenschotel die ik op voorhand kan maken en ’s avonds maar in de oven heb te schuiven. Voor de veggievrienden maak ik dan een groenteschotel met feta of halloumi, voor de vegans vervang ik de kaas door kikkererwten. Daarbij een grote frisse salade. Dat is snel klaar en zo heb ik tijd voor mijn gasten. Met mijn bananencake heb ik altijd succes, ook met de vegan versie zonder ei. En wat er overblijft, neem ik de volgende dag mee naar het werk!”

Aanraders voor Tania

Witte chiazaadjes
Als je je bananencake volledig vegan wil maken, kan je chiazaadjes weken en gebruiken als vervanging voor eitjes in je cake.

Kokosroom
Zet het blik een nachtje in de koelkast, schep de dikke kokosroom eruit, laat het vocht in het blik en klop luchtig met een mixer. Zo krijg je plantaardige slagroom voor desserts.

Sedani pasta met groene linzen
Vervang een traditionele witte pasta op basis van harde tarwe door deze en je krijgt extra eiwitten binnen.

LP_image_verhaal_van_Tania1.jpg

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294