Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bananencake

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bananen (overrijp) 4
  • rozijnen 1 handvol
  • eieren 3
  • boter 1 koffiel.
  • amandelschilfers 2 eetl.
  • havermout (fijn) 50 g
  • amandelmeel 100 g
  • bakpoeder 1 zakjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Prak de bananen fijn met een vork.
  2. Kluts de eieren.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (5 min. + 35 min.)
  1. Doe alle ingrediënten (behalve de amandelschilfers en de boter) in een kom en kneed goed.
  2. Vet een cakevorm in met de boter en vul met het beslag. Bestrooi met de amandelschilfers en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vetten 21.5 g
Verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 42.7 g
Suikers 25.9 g
Vezels 7.8 g
Eiwitten 15.3 g
Zout 1.5 g