Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Côte à l’os met linzen-tomatenslaatje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • côtes à l’os 2
  • kerstomaten 200 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • knoflook 2 teentjes
  • olijvenmix 150 g
  • minimozzarellabolletjes 150 g
  • linzenmix 250 g
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snipper de teentjes knoflook en de lente-uitjes fijn.
  3. Hak de peterselieblaadjes grof en de steeltjes fijn.
Bereiding (40 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de helft van de lente-uitjes en de peterseliesteeltjes enkele min. glazig.
  2. Voeg de linzen toe en giet er de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 12 à 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  3. Snij intussen de olijven fijn en de kerstomaten in partjes.
  4. Haal de gare linzen van het vuur en laat even afkoelen. Voeg dan de olijven, de kerstomaten, de peterselieblaadjes, de mozzarellabolletjes en 2 eetl. olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Kruid de côtes à l’os aan beide kanten met zwarte peper en zout. Grill aan beide kanten goudbruin op een hete barbecue. Leg daarna op de rand van de barbecue en laat verder garen naar smaak.
  6. Haal van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat zo 10 min. rusten.
Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en serveer met het linzen-tomatenslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1000 kcal
Vetten 44.9 g
Verzadigde vetzuren 14.8 g
Koolhydraten 33.7 g
Suikers 6 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 115.1 g
Zout 3.8 g
Tip

Haal het vlees zeker 10 min. op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zo blijft het sappig en zacht tijdens het garen.

Slecht weer?
Grill het vlees enkele min. goudbruin aan elke kant in een pan en laat dan 6 à 8 min. verder garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.