Klassiek runderstoofvlees

Klassiek runderstoofvlees

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortelen en de selder in stukken van dezelfde grootte.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook ± 10 min. glazig.

  7. Kruid intussen het stoofvlees aan alle kanten met zwarte peper en zout en bestrooi met de bloem. Meng goed.

  8. Voeg nog 2 eetl. olijfolie toe aan de kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.

  9. Voeg de groenten en de kruiden toe. Meng goed.

  10. Giet er de hete bouillon bij. Giet het bier er langzaam bij langs de rand van de kookpot.

  11. Breng aan de kook en laat minstens 1,5 u. afgedekt garen op een heel laag vuur.

  12. Controleer of het stoofvlees gaar is. Laat indien nodig langer stoven.

  13. Afwerking:
  14. Kruid met zwarte peper en zout. Serveer met brood of aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394.0 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 3.0 g
Koolhydraat 16.2 g
Suiker 9.1 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 48.1 g
Zout 1.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294