Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Klassiek runderstoofvlees

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • runderstoofvlees 800 g
  • wortelen 3
  • selder 3 stengels
  • verse tijm 5 takjes
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • bloem 1 eetl.
  • bruin bier naar keuze 33 cl
  • runderbouillon (1 blokje of 1/2 eetl. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen en de selder in stukken van dezelfde grootte.
  2. Snipper de uien en het knoflook fijn.
Bereiding (10 min. + 2 u.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de uien en het knoflook ± 10 min. glazig.
  2. Kruid intussen het stoofvlees aan alle kanten met zwarte peper en zout en bestrooi met de bloem. Meng goed.
  3. Voeg nog 2 eetl. olijfolie toe aan de kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.
  4. Voeg de groenten en de kruiden toe. Meng goed.
  5. Giet er de hete bouillon bij. Giet het bier er langzaam bij langs de rand van de kookpot.
  6. Breng aan de kook en laat minstens 1,5 u. afgedekt garen op een heel laag vuur.
  7. Controleer of het stoofvlees gaar is. Laat indien nodig langer stoven.
Afwerking

Kruid met zwarte peper en zout. Serveer met brood of aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 394 kcal
Vetten 13.2 g
Verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 16.2 g
Suikers 9.1 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 48.1 g
Zout 1.7 g