
Bowl met roodbaarsfilet, rode biet en boerenkool
Ingrediënten
- roodbaarshaasjes (versmarkt) 4 stuks
- rode bieten 3
- boerenkolen 7 stengels
- basilicum 1 plantjes
- tijm 6 takken
- peper 1
- rijst 250 g
- geroosterde hazelnoten 3 eetl.
- olijfolie 6 eetl.
- balsamicoazijn 2 eetl.
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Schil de rode bieten en snij in grove stukken. Leg in een ovenschaal en bedruppel met 2 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en zout.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi over de rode bietjes.
- Snij de boerenkool in repen.
- Hak de basilicumblaadjes en de geroosterde hazelnoten grof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (55 min)
- Rooster de rode bietjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Kook ondertussen de rijst gaar in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking).
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de boerenkool gaar samen met het pepertje.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan. Kruid de roodbaarsfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout en bak de vis 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant.
Afwerking
Verdeel de rijst over 4 diepe borden of bowls. Geef er wat rode bietjes en boerenkool bij en leg op elk bord een stukje roodbaarsfilet. Werk af met het basilicum en de gehakte hazelnoten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
645 kcal
Vetten
25.2 g
Verzadigde vetzuren
4.4 g
Koolhydraten
56 g
Suikers
5.8 g
Vezels
6.6 g
Eiwitten
45.3 g
Zout
0.7 g