Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta bolognese met gehakt of linzen

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gehakt rund + varken (of 160 g droge groene linzen) 400 g
  • rode pepertjes 1
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • salie (vers) 4 blaadjes
  • rode uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • parmezaan (blok) 100 g
  • tagliatelle 400 g
  • tomatenstukjes (blik) 800 g
  • rode wijn 1 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper samen met de rode uien, het knoflook en de salieblaadjes fijn.
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
  3. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
Bereiding (1 u. 15 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien, het knoflook, het pepertje, de rozemarijn en de salie 10 min.
  2. Voeg het gehakt of de linzen toe en roerbak 2 à 3 min.
  3. Voeg de rode wijn, de tomatenstukjes en een scheutje water toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking

Bestrooi met de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 833 kcal
Vetten 35.7 g
Koolhydraten 78.3 g
Eiwitten 44.6 g