Pasta bolognese met gehakt of linzen

Pasta bolognese met gehakt of linzen

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper samen met de rode uien, het knoflook en de salieblaadjes fijn.

  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  4. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien, het knoflook, het pepertje, de rozemarijn en de salie 10 min.

  7. Voeg het gehakt of de linzen toe en roerbak 2 à 3 min.

  8. Voeg de rode wijn, de tomatenstukjes en een scheutje water toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 45 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 833.0 kcal
Vet 35.7 g
Koolhydraat 78.3 g
Eiwit 44.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294