Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met courgette, gerookte zalm en feta

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • courgettes 2
  • lente-uitjes 5
  • room 2 dl
  • feta 150 g
  • margarine 100 g
  • eieren 5
  • speltbloem 200 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • basilicum (gedroogd) 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 60 min.)
  1. Snij de koude margarine in blokjes en meng met de bloem en het snuifje zout. Wrijf tussen je vingers tot een fijn broodkruim.
  2. Klop 1 ei los en meng onder het kruim samen met enkele eetl. koud water. Kneed tot een glad deegje, wikkel in wat vershoudfolie en leg ± 30 min. in de koelkast.
  3. Snij intussen de ongeschilde courgettes in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
  4. Snipper de lente-uitjes fijn.
  5. Verkruimel de feta.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (20 min. + 30 min. in de koelkast + 1 u.)
  1. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een bebloemd werkvlak. Leg in een bakvorm en bedek met bakpapier en bakbonen. Zet ± 15 min. in de oven.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes en de courgette ± 15 min. gaar.
  3. Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.
  4. Doe de courgette in de vorm en verdeel er de gerookte zalm over.
  5. Klop 4 eieren los samen met de room en voeg het basilicum toe. Kruid met zwarte peper en een beetje zout (de gerookte zalm is al gezouten).
  6. Giet het mengsel over de courgette en de zalm en verdeel er de verkruimelde feta over.
  7. Zet de quiche 35 à 40 min. in de oven.
Afwerking

Verdeel in punten en serveer eventueel met een frisse groene salade of tomatensalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 638 kcal
Vetten 40.9 g
Verzadigde vetzuren 13.2 g
Koolhydraten 37.3 g
Suikers 1.1 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 27.9 g
Zout 3.1 g
Tip

Je kan ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken uit de versmarkt.