Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Brownies met rood fruit

Dessert minder dan 60 min. 16 stukken

Ingrediënten

16 stukken
  • bosvruchten (diepvries) 50 g
  • boter 110 g
  • eieren 2
  • melk 3 eetl.
  • pure chocolade 50 g
  • suiker 220 g
  • bloem 80 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat het diepvriesfruit volledig ontdooien en uitlekken in een zeef.
  2. Breek de chocolade in grove stukken.
  3. Klop de eieren los met een vork.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder en het snuifje zout.
Bereiding (10 min. + ontdooitijd + 20 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de chocolade, samen met de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen en roer er de melk en de suiker onder.
  3. Voeg de eieren toe, zeef er de bloem over en schep er het rood fruit onder.
  4. Giet het deeg in een rechthoekige ovenschaal met bakpapier. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Afwerking

Serveer eventueel met vers rood fruit en een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vetten 7.3 g
Verzadigde vetzuren 4.5 g
Koolhydraten 19.3 g
Suikers 15.6 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 1.8 g
Zout 0.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294