Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Geroosterde krieltjes met kip en basilicumdressing

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kipfilets 2
  • komkommers 1
  • kerstomaten 150 g
  • lente-uitjes 1 bussels
  • limoenen 1
  • basilicum 1 plantjes
  • krielaardappelen 500 g
  • pecannoten 2 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de kipfilets in reepjes en de kerstomaten in partjes.
  2. Hak de lente-uitjes en de pecannoten fijn.
  3. Snij de komkommer in de lengte in 2. Lepel er de pitjes uit en snij in halvemaantjes.
  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Dep droog en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
  1. Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot ze mooi geroosterd en gaar zijn.
  2. Pluk intussen de blaadjes basilicum (hou er enkele opzij voor de afwerking) en pers de limoen (je hebt 1 eetl. sap nodig). Mix samen met 3 eetl. olijfolie tot een gladde dressing. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Haal de krieltjes uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan of een grillpan. Kruid de kippenreepjes met zwarte peper en zout en bak goudbruin aan beide kanten.
  5. Meng de komkommer, de kerstomaatjes en de lente-uitjes onder de krieltjes.
Afwerking

Verdeel de geroosterde krielltjes samen met de kip over vier borden en bedruppel met de basilicumdressing. Werk af met de fijngehakte pecannoten en de rest van de basilicumblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vetten 22.7 g
Verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 24.8 g
Suikers 5.7 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 28.3 g
Zout 1 g