Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Veggie

Veggie

Kiezen voor een vegetarisch dieet is niet alleen goed voor het milieu, het is ook erg lekker! Maar hoe hou je vegetarisch eten ook gezond?

Wat heeft je lichaam nodig?

Eiwitten heb je nodig voor je spieropbouw. Als je ze niet uit vlees haalt, vind je ze in melkproducten, kaas, eieren, granen, peulvruchten, noten en zaden. 

LP_image_Voedingsvoorkeuren-veggie-icon-eiwitten.png

IJzer draagt bij tot de werking van het immuunsysteem en het zuurstoftransport in het lichaam. Het zit in volkorengranen, peulvruchten, zaden en donkergroene bladgroenten. Je lichaam neemt ijzer uit plantaardige producten minder goed op, maar vitamine C helpt. Een stukje fruit met veel vitamine C is een prima dessert.

LP_image_Voedingsvoorkeuren-veggie-icon-ijzer.png

Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelstel en een normale vorming van rode bloedcellen. Deze vitamine zit enkel in dierlijke producten. Daarom is het als vegetariër belangrijk dat je genoeg melkproducten en eieren eet.

LP_image_Voedingsvoorkeuren-veggie-icon-vitB12.png

Omega 3-vetzuren dragen bij tot de normale werking van het hart. Je vindt ze vooral in vis, maar je krijgt ze ook binnen via walnoten, sojaproducten en lijnzaad-, noten- en koolzaadolie. Je kan ook smeermargarine of eitjes met extra omega 3 eten.

LP_image_Voedingsvoorkeuren-veggie-icon-omega3.png

Wat heb je zeker nodig in je veggie-voorraadkast?

LP_Hero_Voedingsvoorkeuren-veggie-checklist.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294