Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Red je Too Good To Go-pakket bij Bio-Planet

Bio-Planet heeft zich aangesloten bij Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling en biedt paketten aan met onverkochte producten die je kan redden. Zo kan je voedselverspilling beperken en iets doen voor de planeet.

De missie van Too Good To Go

Meer dan een derde van ons voedsel wordt verspild. Een ware ramp voor het milieu, want dit afval is verantwoordelijk voor niet minder dan 10 % van de wereldwijde CO2-uitstoot. De anti-verspillingsapplicatie Too Good To Go wil dit proces een halt toeroepen door winkels en horecagelegenheden aan te moedigen hun onverkochte voedsel dat nog perfect eetbaar is tegen een lagere prijs aan te bieden. Deze oplossing is zowel ecologisch als economisch zeer gunstig zowel voor de verkoper als voor de koper. Het beperkt voedselverspilling en stelt de gebruikers van de app, de Food Waste Warriors, ook in staat om een pakket met onverkochte producten tegen lage prijzen te redden. De handelaars hoeven zo ook hun voorraad niet weg te gooien.

Bio-Planet wil dit initiatief steunen en biedt ook pakketten aan met onverkochte producten die je nog perfect kan opeten. Doe mee met de movement en download de Too Good To Go-app.

Bio-Planet en Too Good To Go in cijfers

Hoe is het eerste jaar van onze samenwerking met Too Good To Go verlopen?
 
Het antwoord in een paar cijfers:
 
  • Er werden 23.414 pakketten gered in alle Bio-Planet-winkels. Dit cijfer vertegenwoordigt 99 % van de aangeboden paketten, wat 11 % beter is dan het algemene gemiddelde van de Belgische partners van Too Good To Go.
  • Gebruikers van Too Good To Go gaven een algemene score van 4,4/5, wat 0,3 punten hoger is dan het algemene gemiddelde van de Belgische partners van de applicatie.
  • 64.483 gebruikers voegden Bio-Planet toe aan hun lijst van favoriete merken op de app.
  • Bio-Planet Kortrijk, die van bij het begin aan de missie deelnam, redde 100 % van zijn aanbod, d.w.z. 1.339 pakketten.

Wij willen graag nog een stap verder gaan en je het hele jaar door tips geven om voedselverspilling thuis te blijven beperken.

Tips tegen voedselverspilling

Koken met restjes

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294