
Pesto van wortelloof
Ingrediënten
- wortelloof (± 1 bussel wortelen) 80 g
- knoflook 1 teentjes
- parmezaan (blok) 50 g
- pijnboompitten 50 g
- olijfolie extra vierge 1.5 dl
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij 2/3 van het wortelloof af (het onderste deel dicht bij de wortel is erg bitter en niet bruikbaar) en pluk de blaadjes. Was grondig.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Rasp de parmezaan.
Bereiding (10 min. + 5 min.)
- Mix het wortelloof samen met de pijnboompitten, de geraspte parmezaan, het teentje knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto.
- Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
1892 kcal
Vetten
189.1 g
Verzadigde vetzuren
33.3 g
Koolhydraten
13.2 g
Suikers
6.7 g
Vezels
2.7 g
Eiwitten
32.8 g
Zout
1.3 g
Tip
Lekker bij pasta, als afwerking van een soep of op een broodje samen met bijvoorbeeld partjes mozzarella.
Je kan deze pesto 2 à 3 weken bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. Zorg ervoor dat er altijd een laagje olie op de pesto staat.