Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pesto van wortelloof

Saus minder dan 30 min. 1 potje

Ingrediënten

  • wortelloof (± 1 bussel wortelen) 80 g
  • knoflook 1 teentjes
  • parmezaan (blok) 50 g
  • pijnboompitten 50 g
  • olijfolie extra vierge 1.5 dl
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij 2/3 van het wortelloof af (het onderste deel dicht bij de wortel is erg bitter en niet bruikbaar) en pluk de blaadjes. Was grondig.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Rasp de parmezaan.
Bereiding (10 min. + 5 min.)
  1. Mix het wortelloof samen met de pijnboompitten, de geraspte parmezaan, het teentje knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto.
  2. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1892 kcal
Vetten 189.1 g
Verzadigde vetzuren 33.3 g
Koolhydraten 13.2 g
Suikers 6.7 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 32.8 g
Zout 1.3 g
Tip

Lekker bij pasta, als afwerking van een soep of op een broodje samen met bijvoorbeeld partjes mozzarella.

Je kan deze pesto 2 à 3 weken bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. Zorg ervoor dat er altijd een laagje olie op de pesto staat.