Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Glutenvrije haverkoekjes

Dessert Minder dan 45 min. 20 stukken

Ingrediënten

20 stukken
  • bananen (rijp) 2
  • gedroogde veenbessen 2 eetl.
  • donkere chocolade 80 g
  • havervlokken 125 g
  • amandelmeel 50 g
  • vanillesuiker 1 zakjes
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • kokosolie 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Prak de rijpe bananen fijn met een vork.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes
  3. Hak de veenbessen fijn.
Bereiding (10 min + 20 min. + 20 min. in de koelkast)
  1. Meng de havervlokken met het amandelmeel, de veenbessen, de vanillesuiker, de ahornsiroop, de kokosolie, de chocolade en de bananen. Zet ± 20 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Vorm koekjes van ± 1 eetl. deeg en leg op een bakplaat met bakpapier.
  4. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 84 kcal
Vetten 3.7 g
Verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 10 g
Suikers 5.3 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 1.8 g
Zout 0 g
Tip

Bewaar de koekjes ongeveer een week in een afgesloten pot of doos.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294