Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Broodquiche met ham en prei

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gekookte ham 100 g
  • preien 3
  • tomaten 1
  • knoflook 1 teentjes
  • geraspte kaas 100 g
  • boter (op kamertemperatuur) 50 g
  • eieren 3
  • verse room 1.5 dl
  • oud brood 8 sneden
  • olijfolie 2 eetl.
  • tijm (gedroogd) 2 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het wit van de preien en een beetje groen in fijne ringen.
  2. Snij de ham in reepjes.
  3. Snipper het teentje knoflook fijn.
  4. Klop de eieren los en meng er de room onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Snij de tomaat in plakjes.
Bereiding (15 min. + 40 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Besmeer de sneetjes brood met 1 koffiel. boter. Vet met de rest van de boter een hoge taartvorm of springvorm in. Bekleed de randen en de bodem van de vorm met het brood en druk stevig aan.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei samen met het knoflook en 1 koffiel. tijm enkele minuten beetgaar.
  4. Verdeel de prei over de bodem van de vorm en overgiet met het eiermengsel.
  5. Bestrooi met de hamreepjes en de geraspte kaas.
  6. Leg de schijfjes tomaat op de quiche, strooi er de rest van de tijm over en kruid met zwarte peper.
  7. Bak de quiche 25 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Snij de quiche in vier punten en serveer met een gemengd slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Vetten 40.5 g
Verzadigde vetzuren 21.9 g
Koolhydraten 41.6 g
Suikers 9.1 g
Vezels 5.9 g
Eiwitten 26.6 g
Zout 1.8 g