Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Broodpudding

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • citroenen 1
  • appelsap 3 eetl.
  • boter 75 g
  • melk 2 dl
  • room 1 dl
  • eieren 3
  • oud brood (naar keuze) 8 sneetjes
  • rozijnen 2 eetl.
  • palmsuiker 3 eetl.
  • vanillepoeder 0.5 koffiel.
  • nootmuskaat 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Voeg het appelsap toe aan de rozijnen en laat minstens 1 uur weken.
  2. - Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
  3. - Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met de boter (hou 1 eetl. opzij) en leg de helft dakpansgewijs in en ovenschaal.
Bereiding (10 min. + 1 u. weken + 60 min.)
  1. Klop de eieren samen met 2 eetl. palmsuiker romig en luchtig.
  2. Verwarm de melk lichtjes met het vanillepoeder en de citroenzeste. Neem van het vuur en meng onder de eieren. Meng er de room onder en kruid met de nootmuskaat.
  3. Giet de helft van dit mengsel over het brood en verdeel er de rozijnen over. Laat 20 min. trekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Leg een tweede laag brood in de schotel en overgiet met de rest van het melkmengsel.
  6. Bestrooi de bovenkant met 1 eetl. palmsuiker en 1 eetl. verkruimelde boter en zet 25 à 30 min. in de oven.
  7. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vetten 27.9 g
Verzadigde vetzuren 16.8 g
Koolhydraten 45.3 g
Suikers 20 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 13.2 g
Zout 0.9 g