Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pita met kip en wortelslaatje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kipfilets 2
  • wortelen 4
  • babyspinazie 100 g
  • komkommers 0.5
  • limoenen 1
  • bieslook 0.5 plantjes
  • pitabroodjes (TerraSana) 4
  • walnootpitten 3 eetl.
  • kokosmelk 3 dl
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • saladeolie 3 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de kipfilets in reepjes en doe in een kom. Voeg de kokosmelk en de kurkuma toe en laat 30 min. marineren in de koelkast.
  2. Rasp intussen de wortelen grof en snij de halve komkommer in dunne halvemaantjes.
  3. Snipper het bieslook fijn en hak de walnootpitten grof. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  4. Pers de limoen en meng het sap met de honing en de saladeolie. Meng onder de geraspte wortelen, de komkommer, het bieslook, de walnootpitten en de babyspinazie.
Bereiding (35 min. + 15 min.)
  1. Leg de pitabroodjes 10 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een pan. Haal de kippenreepjes uit de marinade en dep lichtjes droog. Kruid met zwarte peper en zout en bak ± 5 min. (afhankelijk van dikte) goudbruin en gaar.
  3. Haal de broodjes uit de oven en vul met de kippenreepjes en het slaatje. Serveer in een diep bord of kommetje en geef er de rest van het slaatje bij.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 514 kcal
Vetten 26.8 g
Verzadigde vetzuren 7.9 g
Koolhydraten 35 g
Suikers 6.8 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 30.6 g
Zout 0.7 g
Tip

Taakjes voor de kinderen:
• de groenten onder elkaar mengen
• de pitabroodjes vullen