
Rijstschotel met krokante groentjes
Ingrediënten
- venkels 1
- wortelen 2
- knolselders 0.25
- jonge spinazie 200 g
- lente-uitjes 1 bosjes
- platte peterselie 0.5 plantjes
- knoflook 2 teentjes
- ronde volkorenrijst 250 g
- hennepzaadjes 2 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- tamari (sojasaus) 4 eetl.
- rijstazijn 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
- Snij de wortelen in dunne staafjes van max. 1/2 cm dik.
- Schil en snij de knolselder in gelijk grote staafjes.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Hak de peterseliesteeltjes fijn en de blaadjes grof, hou apart.
- Hak de spinazieblaadjes grof.
Bereiding (20 min. + 30 min.)
- Kook de volkorenrijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en stoof hierin het knoflook, de peterseliesteeltjes en de helft van de lente-uitjes enkele minuten glazig.
- Voeg de venkel, de wortelen en de knolselder toe en stoof even al roerend.
- Voeg de sojasaus, de rijstazijn en een scheutje water toe en laat 4 à 5 min. Afgedekt garen op een zacht vuur.
- Voeg op het einde van de gaartijd de spinazie toe en meng even.
- Kruid naar smaak met zwarte peper.
Afwerking
Verdeel de rijst over 4 diepe borden of bowls en schep er de krokante groenten over. Bestrooi met de hennepzaadjes en werk af met de rest van de lente-uitjes en de peterselieblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
383 kcal
Vetten
11 g
Verzadigde vetzuren
1.7 g
Koolhydraten
55.3 g
Suikers
5.3 g
Vezels
8 g
Eiwitten
11 g
Zout
2.3 g