Groenekool

Groenekool of savooikool is een typische wintergroente. Lekker in puree, stoofschotels of gevuld. Met een uitgesproken smaak en rijk aan vezels, foliumzuur en viamine C.

Groenekool bewaren

Let bij het kopen vooral op de bladeren: bij een verse kool zijn die fris en stevig. Een groenekool kan je een aantal weken bewaren op een koele plaats.

Groenekool of savooikool klaarmaken

Kook reepjes groenekool kort in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Stoof nadien in een beetje boter of olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zo blijven de smaak en de textuur behouden.

Groenekool is ook lekker in de wok met ui en tomaat of gaar de bladen en vul ze met gehakt of kruidige rijst.

Gerelateerde seizoensgroenten en -fruit

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294