Waalse wintersoep

Waalse wintersoep

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Rooster het komijn-, koriander- en mosterdzaad in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Maal fijn in een vijzel met de kurkuma, het paprika- en kerriepoeder.

  3. Snij de rode uien in 6 partjes, snij een halve ui in dunne maantjes.

  4. Schrob de pastinaken en butternut goed schoon. Snij in grove stukken en verwijder de pompoenpitten.

  5. Verwijder het harde uiteinde uit de venkel en snij de rest flinterdun. Meng met het loof en de fijngesneden ui.

  6. Bereiding:
  7. Gril de pastinaak, de butternut en de ui in verschillende keren in een hete grillpan zonder vetstof of op de barbecue.

  8. Doe de gegrilde groenten in een stoofpot, kruid met peper en zout en voeg de tomatenpuree en de gekneusde teentjes knoflook toe.

  9. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en laat bruin worden (beurre noisette). Voeg het geklaarde deel toe aan de groenten.

  10. Voeg de laurierblaadjes, de gekneusde kaneelstokjes en het currymengsel toe. Overgiet met water tot de groenten net onder staan.

  11. Laat op een laag vuur 8 à 10 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn. Haal er de laurierblaadjes en kaneelstokjes uit en voeg het sap van de limoen toe.

  12. Afwerking:
  13. Schep de groenten uit de soep en verdeel over diepe borden. Werk af met de venkel en giet er de kruidige bouillon rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 260.0 kcal
Energie 1088.0 kj
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 31.2 g
Suiker 16.9 g
Vezel 10.5 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.1 g
natrium 0.0 g
Groente, fruit, noten en oliën 58.1 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294