Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Risotto van parelgerst met groenekool en kabeljauw

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kabeljauwfilets 4
  • groenekolen 1
  • selder 2 stengels
  • sjalotten 2
  • zeewiertapenade 110 g
  • parmezaan (blok) 50 g
  • boter 2 eetl.
  • parelgerst 250 g
  • bloem 3 eetl.
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de kabeljauw volledig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snij de groenekool in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
  3. Snij de selder in kleine blokjes.
  4. Snipper de sjalotten fijn.
  5. Rasp de parmezaan.
Bereiding (ontdooitijd + 15 min. + 50 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de selder en de sjalotten 5 min.
  2. Voeg de parelgerst toe en roer even. Giet er de wijn bij en laat verdampen.
  3. Giet er 4 dl groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Voeg de groenekool toe en roer even. Giet er de rest van de bouillon bij en dek opnieuw af. Laat nog eens 15 à 18 min. sudderen.
  5. Kruid ondertussen de vis aan beide kanten met zwarte peper en zout. Wentel door de bloem en klop er de overtollige bloem voorzichtig af.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.
  7. Haal de risotto van het vuur en meng er de boter en de parmezaan onder. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de risotto over 4 borden en leg er telkens een visfilet op. Lepel er wat zeewiertapenade op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1047 kcal
Vetten 37.3 g
Verzadigde vetzuren 19.2 g
Koolhydraten 102.3 g
Suikers 13.4 g
Vezels 25.6 g
Eiwitten 57 g
Zout 4 g
Tip

Deze risotto is ook heerlijk met krokant gebakken tofoe. Je kan de parmezaan vervangen door een vegan kaas.