Risotto van parelgerst met groenekool en kabeljauw

Risotto van parelgerst met groenekool en kabeljauw

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de kabeljauw volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de groenekool in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.

  5. Snij de selder in kleine blokjes.

  6. Snipper de sjalotten fijn.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de selder en de sjalotten 5 min.

  10. Voeg de parelgerst toe en roer even. Giet er de wijn bij en laat verdampen.

  11. Giet er 4 dl groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Voeg de groenekool toe en roer even. Giet er de rest van de bouillon bij en dek opnieuw af. Laat nog eens 15 à 18 min. sudderen.

  13. Kruid ondertussen de vis aan beide kanten met zwarte peper en zout. Wentel door de bloem en klop er de overtollige bloem voorzichtig af.

  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis ± 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  15. Haal de risotto van het vuur en meng er de boter en de parmezaan onder. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de risotto over 4 borden en leg er telkens een visfilet op. Lepel er wat zeewiertapenade op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1047.0 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 19.2 g
Koolhydraat 102.3 g
Suiker 13.4 g
Vezel 25.6 g
Eiwit 57.0 g
Zout 4.0 g
Tip

Deze risotto is ook heerlijk met krokant gebakken tofoe. Je kan de parmezaan vervangen door een vegan kaas.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294