Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Koolpakketjes met lamsgehakt en mangochutney

Aperitiefhapje meer dan 60 min. 12 stuks

Ingrediënten

  • lamsgehakt 200 g
  • groenekolen 1
  • lente-uitjes 4
  • citroenen 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • gember 1 cm
  • rode pepertjes 1
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • mangochutney (bokaal) 212 ml
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Maak 12 grote bladeren van de groenekool los (de rest kan je gebruiken in een stoemp of kort koken en dan invriezen).
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. Rasp de gember en de schil van de citroen (niet het wit).
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (15 min. + 15 min. + 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de groenekool 2 à 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier.
  3. Meng de lente-uitjes, de gember, het pepertje, de citroenzeste en de pijnboompitten onder het lamsgehakt.
  4. Maak de handen nat en vorm 12 kleine, dikke worstjes.
  5. Leg een worstje op elk groenekoolblad en plooi dicht. Leg de pakketjes met de naden naar onder in een ovenschaal. Dek af met bakpapier en bak 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot het gehakt gaar is.
  6. Hak intussen de blaadjes koriander grof.
Afwerking

Lepel de mangochutney in kleine kommetjes en bestrooi met de korianderblaadjes. Geef er drie koolpakketjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vetten 30.3 g
Verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 11.7 g
Suikers 8.1 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 4.1 g
Zout 0.5 g
Tip

Zitten er kindjes aan tafel? Kies dan voor een minder pikante versie zonder pepertje.

Je kan de pakketjes de dag voordien maken, warm ze 20 min. afgedekt op in de oven.