Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

La vie est belle

De burgerbeweging? Die zette Stefaan Deraeve eigenhandig mee in gang. Met La vie est belle brengt hij al 27 jaar originele veggieburgers op de markt, Bio-Planet heeft ze vanaf dag één in de rekken. Proef het mooie leven!

Twee jaar in Afrika

Stefaan en zijn vrouw Katrien waren nog jong toen ze in 1981 naar Rwanda vertrokken. Het stel had net de verpleegschool afgemaakt. Stefaan werd opgeroepen voor zijn dienstplicht, maar zag het leger niet zitten. “Dus werd het twee jaar burgerdienst in Afrika", vertelt hij. “Een ervaring die ons leven heeft veranderd. We waren traditionele eters, maar kwamen terecht in een streek waar geen vlees en nauwelijks groenten te vinden waren. We besloten om zelf te gaan tuinieren. Biologisch, want kunstmest of pesticiden waren niet voorhanden.”

LP_image_lavieestbelle5.jpg

Verrassend en volwaardig

“We werden dus vegetariër uit noodzaak, maar door onze opleiding wisten we wel wat af van gezonde voeding”, gaat Stefaan verder. “De combinatie van groenten, zaden, peulvruchten én de geweldige kookkunsten van Katrien maakten al gauw dat we aten als koningen. De v van veggie heb ik nooit gelinkt aan vleesvervangend. Wel aan vrolijk, verrassend, volwaardig en veel rijker dan ik ooit had durven vermoeden. In de vegetarische keuken kan je eindeloos blijven variëren.”

LP_Hero_lavieestbelle1.png

Bedrijvig bedrijfje

Katriens creatieve talent en Stefaans neus voor innovatief ondernemerschap resulteerden uiteindelijk in een uniek veggieburgerbedrijf: La vie est belle staat voor lekker, plantaardig, gezond en 100 % biologisch. Aan de basisprincipes werd nooit gemorreld. Anno 2019 werken er 25 mensen, rollen er jaarlijks drie miljoen burgers van de band en mag Stefaan van een echt familiebedrijf spreken.

“Ik ben trots dat drie van onze vier kinderen hier meewerken. Maar ik wilde niet dat ze ook maar één seconde het gevoel kregen dat hun pad vastlag omdat wij burgers maken. Ze zijn elk hun eigen weg gegaan om dan met volle goesting en overtuiging in de zaak te stappen. Ook mijn vrouw werkt nog mee, op een lager pitje. We zijn nu een flinke KMO en de georganiseerde modus operandi ligt haar minder. Niet dat we industrieel werken, we doen nog steeds veel met de hand. Maar Katrien is het gelukkigst als ze erop los kan experimenteren: de ijskast opentrekken en gáán.” (lacht)

Hello sunshine

“Familieklassiekers? Die bestaan niet, de enige traditie is dat er thuis elke dag wat anders op tafel staat. Onze eerste succesburger zit al sinds de start in ons assortiment. Ik noem ’m de sunshine: gierst en kaas, twee ingrediënten die iedereen lust. Wie hem proeft, weet meteen wat we hier doen: vrolijk in het leven bijten!”

Ontdek ons aanbod vlees-zonder-vlees

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294