Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Orecchiette met groene groenten en broccoliburger

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • broccoliburgers 4
  • spinazie 800 g
  • courgettes 2
  • citroenen 0.5
  • sjalotten 2
  • knoflook 2 teentjes
  • haverromen 1.5 dl
  • parmezaan (blok) 80 g
  • orecchiette (pasta) 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
  2. Pers de halve citroen.
  3. Rasp de parmezaan.
  4. Snij de courgettes in kleine blokjes.
Bereiding (10 min. + 25 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan of kookpot en stoof de sjalot en het knoflook glazig.
  2. Voeg de courgetteblokjes toe en stoof ± 10 min. op een zacht vuur.
  3. Voeg de spinazie toe en laat afgedekt slinken. Laat uitlekken.
  4. Doe terug in de pan, voeg de room en het citroensap toe en laat enkele minuten op een heel zacht vuur sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng onder de spinazie.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers mooi goudbruin aan beide kanten. Verdeel over de pasta en werk af met de geraspte parmezaan.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 808 kcal
Vetten 29.3 g
Verzadigde vetzuren 7.9 g
Koolhydraten 98.5 g
Suikers 8.7 g
Vezels 7.1 g
Eiwitten 34.2 g
Zout 2.8 g