
Lupine-maïsburger met vegan blauwe kaas
Ingrediënten
- rucola 100 g
- koriander 0.5 plantjes
- rozemarijn (vers) 1 takjes
- gegrilde paprika's (met kruiden) 150 g
- rode uien 2
- knoflook 1 teentjes
- blauwgeaderde kaas (vegan) 130 g
- haverbroodjes 4
- lupinebonen (bokaal) 340 g
- maïs (blik) 150 g
- havermout 5 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- tijm (gedroogd) 0.33 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Spoel de lupinebonen en de maïs onder koud water en laat uitlekken.
- Snipper de rode uien en het teentje knoflook fijn.
- Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en hak fijn.
- Hak de korianderblaadjes grof.
- Snij de gegrilde paprika’s in reepjes.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode uien en het knoflook samen met de fijngehakte rozemarijn en de tijm 10 min. op een zacht vuur.
- Haal van het vuur en voeg de lupinebonen, de maïs, de grofgehakte koriander en de havermout toe. Kruid met peper en zout. Mix tot een gladde massa en kneed er 4 burgers van.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Draai voorzichtig om.
- Snij de haverbroodjes open en besmeer met de vegan kaas. Verdeel er de reepjes paprika over en leg er telkens een burger op. Verdeel er de rucola over en doe het broodje dicht.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
746 kcal
Vetten
30.8 g
Verzadigde vetzuren
8.3 g
Koolhydraten
91.1 g
Suikers
9 g
Vezels
13.3 g
Eiwitten
22.3 g
Zout
1.7 g
Tip
Serveer de burgers eventueel met een gemengd slaatje.