Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Burger met geroosterde bietjes, avocado en korianderdressing

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hamburgers (of gierstmaanzaadburgers) 4
  • veldsla 100 g
  • rode bieten 3
  • avocado's (rijp) 1
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • verse tijm 3 takjes
  • salie (vers) 1 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • zure room 4 eetl.
  • roggetoasts 8 sneetjes
  • olijfolie 4 eetl.
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (50 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de rode bieten in een ovenschaal en giet er de balsamicoazijn en 2 eetl. olijfolie over.
  3. Hak de takjes salie en tijm grof en strooi over de bieten. Kruid met grof zeezout en zwarte peper.
  4. Plet het teentje knoflook met de platte kant van een groot mes en voeg toe aan de ovenschaal. Zet 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot de bieten gaar zijn (je kan dit controleren door er met een mes in te prikken).
  5. Pers ondertussen de limoen.
  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes en besprenkel met het limoensap.
  7. Hak de korianderblaadjes fijn en meng met de zure room en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Haal de rode bieten uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Verwijder dan het velletje en snij in plakjes.
  9. Leg de sneetjes roggetoast ± 10 min. in de hete oven tot lichtjes geroosterd.
  10. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de hamburgers 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin en gaar. Bak de vegetarische burgers 2 min. aan elke kant.
Afwerking

Leg op elk bord een sneetje toast en beleg met enkele plakjes rode biet en avocado. Leg er een burger en een beetje veldsla op. Lepel er wat korianderdressing over en bedek met een tweede sneetje toast. Verdeel de rest van de veldsla en de rode biet over de borden en lepel er nog wat dressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vetten 29.1 g
Verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 57.1 g
Suikers 14.9 g
Vezels 12.4 g
Eiwitten 25.7 g
Zout 1.8 g
Tip

Deze korianderdressing is ook lekker als dipsaus bij kabeljauwsticks met een fris slaatje.