Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zero waste met varkensvlees van eigen bodem

Vanaf nu vind je in onze bedieningstoog lokaal en zero waste varkensvlees met oog voor een duurzame, bewuste consumptie, die verder reikt dan alleen maar bio.

Duurzame varkenskweek

Bio-Planet ging een innoverende samenwerking aan met partner Davy Bovyn, een lokale varkensboer uit Zonnebeke bij Ieper. In zijn bedrijf met eigen moederdieren kweekt hij de biggen ter plaatse op. Graag zetten we het unieke van deze duurzame varkenskweek op een rijtje.

Zero waste

Het voedsel dat de dieren krijgen wordt door de kweker zelf gemaakt. Het is een mengeling van eigen biologische granen en bioreststromen afkomstig van onze leveranciers van brood, kaas en plantaardige dranken. Hergebruiken van reststromen = no food waste!

Ecologie en dierenwelzijn

De varkens hebben veel ruimte op de boerderij en krijgen meermaals per dag te eten. Ook tijdens het vervoer wordt het de dieren zo comfortabel mogelijk gemaakt. De varkens leggen een kort traject af zonder tussenstops en met voldoende ruimte voor elk dier.

Alles wordt verwerkt

Er wordt zoveel mogelijk van het dier gebruikt: het wordt als vers vlees (varkensstoofvlees, koteletjes …) aan de bedieningstoog verkocht of verwerkt tot charcuterieproducten (vers of gerookt spek, ambachtelijke ham …).

De cirkel is rond

De mest van de dieren gebruikt de boer voor de groenteteelt op zijn velden. Zo is de cirkel rond!

Duurzaam

Door de keten zo kort en lokaal mogelijk te houden en de reststromen mee in de kringloop op te nemen, krijgen we een duurzaam productieproces met respect voor alle schakels in de keten.

Door te kiezen voor circulair varkensvlees dragen we samen bij aan beter dierenwelzijn, stap voor stap.

dierenwelzijn_stap_voor_stap_nl.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294