
Gemarineerd varkenshaasje met framboos-veenbessensaus
Ingrediënten
- varkenshaasjes 2
- veenbessen (vers of diepvries) 200 g
- frambozen (vers of diepvries) 100 g
- citroenen 2
- sinaasappelen 2
- rozemarijn (vers) 2 takjes
- sjalotten 1
- knoflook 4 teentjes
- boter 2 eetl.
- dijonmosterd 2 eetl.
- suiker 2 eetl.
- rode wijn 240 ml
- olijfolie 120 ml
- peper en zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de schil van de citroenen (niet het wit) en pers ze.
- Pers het knoflook.
- Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
- Meng voor de marinade het citroensap met de citroenzeste, de mosterd en het knoflook. Voeg al roerend de olijfolie toe.
- Doe het varkenshaasje in een afsluitbare kom. Overgiet met de marinade en voeg de rozemarijn toe. Laat zoveel mogelijk lucht uit het zakje en laat bij voorkeur 12 u. marineren in de koelkast.
Bereiding (15 min. + 12 u. marineren + 30 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Haal het varkenshaasje uit de marinade en dep droog.
- Verhit 2 eetl. boter in een pan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Leg ze in een ovenschaal en bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal het vlees uit de oven en leg het omgekeerd op een snijplank. Dek goed af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
- Rasp intussen de schil van 1 sinaasappel (niet het wit) en pers hem samen met de tweede sinaasappel.
- Snipper de sjalot fijn.
- Smelt de boter in een steelpan en bak de sjalot glazig. Voeg de rode wijn en het sinaasappelsap toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de sinaasappelzeste, de (diepgevroren) veenbessen, de (diepgevroren) frambozen en de suiker toe. Laat verder inkoken tot je een mooie gebonden saus krijgt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
440 kcal
Vetten
16.6 g
Verzadigde vetzuren
7.7 g
Koolhydraten
14.9 g
Suikers
14.3 g
Vezels
3 g
Eiwitten
46.2 g
Zout
0.4 g
Tip
Lekker met gestoofd witloof of gestoomde broccoliroosjes.