Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

De Lochting: bio, lokaal en sociaal

Al meer dan 20 jaar werkt Bio-Planet nauw samen met De Lochting, een bioboerderij en maatwerkbedrijf met vestigingen in Izegem en Roeselare. Een succesvol partnerschap met een boel voordelen. Zo vinden jullie niet alleen Belgische groenten en fruit van topkwaliteit terug in onze winkels, maar geven we samen ook kansen aan een honderdtal mensen die niet op de gewone arbeidsmarkt terechtkunnen. Bio, lokaal én sociaal: da's win-win-win.

Mensen kansen geven

De Lochting is niet zomaar een bioboerderij, maar tegelijk ook een maatwerkbedrijf dat mensen tewerkstelt die moeilijk kansen krijgen in het reguliere arbeidscircuit. Dat zijn vooral mensen met een beperking of zonder diploma. Zij werken er op het veld, doen het groenonderhoud of stellen fruit- en groentepakketten samen voor de verkoop. Het uiteindelijke doel van De Lochting is dat deze mensen, dankzij de opgedane werkervaring, later ook hun weg kunnen vinden op de 'gewone' arbeidsmarkt.

In dit leuke filmpje legt algemeen directeur Dirk Lammertyn uit waar het bij De Lochting allemaal om draait.

Verse, lokale biogroenten en -fruit

Dankzij de vruchtbare samenwerking met De Lochting vind je in onze versmarkten steeds een kwalitatief aanbod lokaal geteelde bioproducten terug, afgestemd op de vraag van onze klanten en altijd volgens het seizoen. De Lochting heeft door het hechte partnerschap meer financiële zekerheid, waardoor het bedrijf ook verder kan groeien. En da's natuurlijk ook goed nieuws voor alle mensen die er werken.

Door duurzame samenwerkingen af te sluiten met maatwerkbedrijven als De Lochting dragen we samen bij aan een betere samenleving, stap voor stap.

samenleving_stap_voor_stap_nl.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294