Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Varkenskotelet met posteleinstoemp en geitenkaassaus

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • varkenskoteletten 4
  • posteleinen 3 bosjes
  • bieslook (vers) 10 sprietjes
  • aardappelen 800 g
  • geitenkaas 2 eetl.
  • verse room (naar keuze) 1.5 dl
  • boter 1 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de steeltjes van de postelein.
  2. Hak het bieslook fijn.
  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Bereiding (40 min.)
  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat nog even drogen op het vuur. Voeg 1 dl room, de boter en de posteleinblaadjes toe en pureer.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan. Kruid de koteletten met zwarte peper en zout en bak goudbruin aan beide kanten. Dek af en laat nog 3 min. verder bakken aan beide kanten. Haal uit de pan en hou warm.
  3. Giet het braadvet uit de pan en zet terug op het vuur. Blus de pan met de rest van de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de geitenkaas toe en laat smelten tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout. Roer er het fijngehakte bieslook onder.
Afwerking

Serveer de koteletten met de posteleinstoemp en lepel er de geitenkaassaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vetten 36.5 g
Koolhydraten 32.8 g
Eiwitten 34 g