

Wit of groen, asperges eet je het best in 't seizoen. Geniet er dus van en ontdek alles wat je moet weten om ze te bewaren en te bereiden.
Wist je dat de kleur van asperges afhangt van hoe ze geteeld worden? In tegenstelling tot groene asperges groeien witte asperges in de grond onder een zwart dekzeil en verkleuren ze niet.
Asperges bewaar je het best in een vochtige keukenhanddoek in de groentelade van je koelkast.
In tegenstelling tot groene asperges moeten witte asperges geschild worden. Om ze klaar te maken, verwijder je eerst het harde uiteinde en schil je ze daarna van de top naar de voet.
Niets gaat verloren: gebruik de schillen van witte asperges om smaak toe te voegen aan je soepen of bouillons. Je kan het kookvocht ook gebruiken om een bechamelsaus te maken die je bijvoorbeeld bij asperges serveert.
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294