Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige bruschetta met gegrilde asperges en parmezaan

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • groene aspergepunten 1 bussels
  • limoenen 1
  • basilicum 0.5 plantjes
  • rode pepertjes 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • knoflook 1 teentjes
  • parmezaan (blok) 100 g
  • broden (dikke) 4 sneden
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
  2. Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.
  3. Maak krullen van de parmezaan met een dunschiller.
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet). Snipper fijn.
  5. Scheur de basilicumblaadjes.
  6. Pers de limoen.
  7. Snij elke snee brood in 2.
  8. Snij het teentje knoflook in 2.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
  1. Besmeer de halve sneetjes brood lichtjes met de olijfolie en rooster 1 min. aan elke kant op de rand van een hete barbecue.
  2. Wrijf het knoflook telkens over 1 kant van het brood.
  3. Leg de asperges en de lente-uitjes op de rand van de barbecue en grill 2 à 3 min. gaar.
  4. Beleg de bruschetta’s met de gegrilde asperges en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Bestrooi met het pepertje en het basilicum. Werk af met de parmezaankrullen en enkele druppels limoensap.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vetten 12.3 g
Verzadigde vetzuren 5.4 g
Koolhydraten 19.2 g
Suikers 3.6 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 14.4 g
Zout 1 g