
Pittige bruschetta met gegrilde asperges en parmezaan
Ingrediënten
- groene aspergepunten 1 bussels
- limoenen 1
- basilicum 0.5 plantjes
- rode pepertjes 1
- lente-uitjes 1 bosjes
- knoflook 1 teentjes
- parmezaan (blok) 100 g
- broden (dikke) 4 sneden
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
- Snij de lente-uitjes in de lengte in 2.
- Maak krullen van de parmezaan met een dunschiller.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet). Snipper fijn.
- Scheur de basilicumblaadjes.
- Pers de limoen.
- Snij elke snee brood in 2.
- Snij het teentje knoflook in 2.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
- Besmeer de halve sneetjes brood lichtjes met de olijfolie en rooster 1 min. aan elke kant op de rand van een hete barbecue.
- Wrijf het knoflook telkens over 1 kant van het brood.
- Leg de asperges en de lente-uitjes op de rand van de barbecue en grill 2 à 3 min. gaar.
- Beleg de bruschetta’s met de gegrilde asperges en lente-uitjes. Kruid met zwarte peper en zout.
- Bestrooi met het pepertje en het basilicum. Werk af met de parmezaankrullen en enkele druppels limoensap.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
254 kcal
Vetten
12.3 g
Verzadigde vetzuren
5.4 g
Koolhydraten
19.2 g
Suikers
3.6 g
Vezels
3.9 g
Eiwitten
14.4 g
Zout
1 g