Pittige salade met gegrilde asperges en fermentino

Pittige salade met gegrilde asperges en fermentino

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in stukken van ± 4 cm. Kook 4 à 6 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij de fermentino in plakjes.

  4. Meng de slaolie met de mosterd en voeg de Herbamare met chili toe.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een (grill)pan of leg op een matig hete BBQ en bak de asperges goudbruin. Verdeel over 4 borden.

  7. Verdeel er de kiemen en de fermentino over en bedruppel met de vinaigrette.

  8. Kruid met zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1322.0 kj
Energie 316.0 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 10.1 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 8.3 g
Zout 1.0 g
natrium 0.4 g
Tip

Lekker met een stukje brood.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294