Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pittige salade met gegrilde asperges en fermentino

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • groene asperges 500 g
  • daikonkiemen 50 g
  • vegan kaasalternatief (Parm à Zaan) 180 g
  • dijonmosterd 1 koffiel.
  • slaolie 3 eetl.
  • zout 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen) 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in stukken van ± 4 cm. Kook 4 à 6 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snij de fermentino in plakjes.
  3. Meng de slaolie met de mosterd en voeg de Herbamare met chili toe.
Bereiding (20 min + 15 min)
  1. Verhit de olijfolie in een (grill)pan of leg op een matig hete BBQ en bak de asperges goudbruin. Verdeel over 4 borden.
  2. Verdeel er de kiemen en de fermentino over en bedruppel met de vinaigrette.
  3. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vetten 26.6 g
Verzadigde vetzuren 4.3 g
Koolhydraten 10.1 g
Suikers 2.5 g
Vezels 1.7 g
Eiwitten 8.3 g
Zout 1 g
Tip

Lekker met een stukje brood.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294