Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Noedelwok met asperges, tempé en munt

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tempé 200 g
  • witte asperges 500 g
  • oesterzwammen 250 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • sinaasappelen 1
  • rode pepertjes 1
  • munt (vers) 5 takjes
  • noedels 400 g
  • shoyu (sojasaus) 2 eetl.
  • rijstazijn 1 eetl.
  • wokolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Snij ze eerst in de lengte in 2 en dan in schuine stukjes van ± 3 cm.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit). Pers daarna de sinaasappel.
  3. Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
  4. Snij de tempé in schijfjes van ± 1 cm dik.
  5. Hak de muntblaadjes en de lente-uitjes grof.
  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
Bereiding (20 min. + 15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. wokolie in een pan of wok en roerbak het pepertje en de helft van de lente-uitjes enkele minuten.
  2. Voeg de asperges en de oesterzwammen toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur.
  3. Voeg de sojasaus, de rijstazijn en het sinaasappelsap toe en laat nog enkele minuten stoven.
  4. Verhit ondertussen 2 eetl. wokolie in een pan en bak de schijfjes tempé aan beide kanten goudbruin.
  5. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Meng onder de groenten. Laat nog even opwarmen.
  6. Werk af met de sinaasappelzeste, de grofgehakte munt en de rest van de lente-uitjes. Kruid met zwarte peper.
Afwerking

Verdeel de noedels over diepe borden of kommetjes en verdeel er de gebakken tempé over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vetten 15.1 g
Koolhydraten 87.7 g
Eiwitten 20 g