Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Pure taste

Midden-Oosterse keuken

Ben je klaar voor rijke smaken en nieuwe ontdekkingen? Reis dan met ons mee naar het Midden-Oosten en bereid je smaakpapillen voor op een waar smulfestijn.

Easy how-to: baba ganoush

Mix geroosterde aubergine, tahin (sesampasta), platte peterselie, verse munt, knoflook en wat citroensap.

LP_image_midden-oosten1.jpg

De essentials

Bulgur
Fijne bulgur is een essentieel onderdeel van het typisch Libanese gerecht tabouleh. Bulgur heeft een nootachtige smaak. Je hoeft hem enkel maar te weken. Een perfect snel gerechtje dus!

Tahin
Deze pasta van geroosterde sesamzaadjes is een onontbeerlijk ingrediënt voor hummus en baba ganoush. Gebruik hem zeker ook eens als marinade voor vlees en gevogelte. In onze rekken vind je ook varianten zonder zout.

Sumak
Een specerij dat moeilijk te vinden is in België, zeker in biovorm. Maar wij hebben hem! Dit gedroogde rode poeder komt van de besjes van de sumak-boom. Het heeft een typische citroenachtige smaak die een lekker frisse toets geeft aan je kebab, pita en slaatjes.

Aubergine
Nog een topper uit de Midden-Oosterse keuken. Aubergine vormt de basis van de befaamde baba ganoush maar gebruik de groente ook eens in een lamsstoofpot met komijn en koriander. Bij Bio-Planet vind je zowel de klassieke paarse als de graffiti aubergine. Deze laatste heeft dezelfde smaak maar heeft een gestreept paars velletje, een eyecatcher.  

Koriander
You love it or you hate it. De ene persoon vindt het een topper, een ander vindt het naar zeep smaken. Maar het is en blijft een enorm populair kruid. Je kan niet enkel de blaadjes gebruiken, maar ook de steeltjes. Heerlijk in een zelfgemaakte currypasta!

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294