Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Soep met lamsvlees, linzen en freekeh

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lamsstoofvlees 500 g
  • wortelen 2
  • groene selders 2 stengels
  • rode uien 2
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • gebroken freekeh 60 g
  • tomatenstukjes (blik) 400 g
  • droge rode linzen 60 g
  • tomatenpuree 2 eetl.
  • groentebouillon (2 blokjes of 1 eetl. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • gemalen koriander 1 eetl.
  • gemalen komijn 1 eetl.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • harissakruiden 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de wortelen en de selder in kleine blokjes.
  2. Snipper de rode uien fijn.
Bereiding (1 u. 50 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de rode uien met alle kruiden, de wortel en de selder 10 min.
  2. Voeg het lamsstoofvlees toe en bak nog 10 min.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even. Voeg dan de tomatenstukjes en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat ± 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Voeg de linzen en de freekeh toe en laat nog 15 à 20 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en voeg telkens een lepel yoghurt toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vetten 30.8 g
Verzadigde vetzuren 12.2 g
Koolhydraten 29 g
Suikers 10.7 g
Vezels 7.8 g
Eiwitten 34.4 g
Zout 3.3 g