Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kibbehballetjes met paprika en verse kruiden

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tomaten 4
  • rode paprika's 2
  • Romeinse slaharten 2
  • aubergines 1
  • komkommers 1
  • koriander 1 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • munt (vers) 6 takjes
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • eieren 1
  • bulgur (fijne) 150 g
  • pitabroodjes 4
  • bloem 2 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Doe de bulgur in een mengkom en overgiet met 3 dl groentebouillon. Dek de kom af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
  2. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in heel kleine blokjes.
  3. Snij de aubergine in heel kleine blokjes.
  4. Hak de koriander, de peterselie en de muntblaadjes heel fijn.
  5. Snij de Romeinse slaharten grof.
  6. Ontpit de tomaten en snij in partjes.
  7. Snij de helft van de ongeschilde komkommer in blokjes en rasp de andere helft. Knijp het vocht uit de geraspte komkommer en meng samen met de muntblaadjes onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Klop het ei los met een vork.
Bereiding (1 u.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een pan of kookpot en stoof de paprika’s en de aubergine 6 min. gaar op een hoog vuur. Zorg dat al het vocht verdampt is.
  3. Meng de paprika, de aubergine, de koriander, de peterselie, de bloem en de eieren onder de bulgur.
  4. Kneed citroenvormige bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Meng ondertussen de slaharten onder de tomaten en de komkommerblokjes.
  6. Leg de pitabroodjes 6 à 8 min. mee in de oven.
  7. Haal de kibbeh en de pitabroodjes uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep er wat yoghurtsaus over en serveer met het slaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vetten 9.4 g
Verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 78.5 g
Suikers 12.9 g
Vezels 10.9 g
Eiwitten 17.1 g
Zout 1.5 g