
Gegrilde aubergine met tahinsausje
Ingrediënten
- aubergines 3
- rucola 100 g
- granaatappelen 1
- yoghurt natuur 1 eetl.
- gepelde, ongezouten pistachenoten 50 g
- tahin (sesampasta) 2 eetl.
- ahornsiroop 1 koffiel.
- olijfolie 2 eetl.
- sumakpoeder 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de aubergines in plakken van 1/2 cm dik en leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (30 min.)
- Bak de aubergines ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Halveer ondertussen de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
- Meng de tahin onder de yoghurt en de ahornsiroop. Kruid met zwarte peper en zout.
- Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Afwerking
Verdeel de geroosterde aubergines over 4 borden en verdeel er de rucola en de granaatappelpitjes over. Lepel er een beetje tahinsaus over en bestrooi met de pistachenootjes en het sumakpoeder. Serveer als voorgerecht of lichte lunch met een stukje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
240 kcal
Vetten
15 g
Verzadigde vetzuren
2.1 g
Koolhydraten
15.9 g
Suikers
12.1 g
Vezels
7.1 g
Eiwitten
6.7 g
Zout
0.1 g