Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wanneer zet je welke vis op het menu?

Eten volgens het seizoen is altijd een goed idee. Seizoensgroenten en -fruit zijn bijvoorbeeld perfect van voedingswaarde, lekkerder, duurzamer, goedkoper en je kan er gevarieerder, creatiever mee koken. En dat geldt ook allemaal voor vis. Maar wanneer is welke vis op zijn best, wanneer is de aanvoer het hoogst en de prijs dus lager? Je ontdekt het hier!

Kabeljauw

Kabeljauw eet je het best van juni tot en met december. Deze vis is mals, stevig, erg mager en zeer smakelijk. Ideaal voor de eerste culinaire kennismaking met vis. Succes verzekerd!

Schelvis

Van schelvis geniet je nóg meer in januari en februari, maar ook van juni tot en met december. Je kan er alle kanten mee op in de keuken.

Zeebaars

Van januari tot en met april en van september tot en met december is zeebaars op z'n lekkerst. Het visvlees is vast en smakelijk en het vel is zeer decoratief op het bord. Zeebaars met de lijn gevangen is een culinaire topper. Een klassieker is zeebaars in zoutkorst. Zo blijven de pure smaken bewaard.

Grijze noordzeegarnalen

Deze toppers zet je beter van augustus tot en met december op tafel. Ze zijn dan namelijk het best van smaak, het dikst en het best qua structuur.

Roodbaars

Het ideale moment om roodbaars te eten is in januari en van april tot en met december. Deze vis heeft vast en smakelijk wit vlees. Vooral gebakken komt de smaak goed tot zijn recht.

Zalm

Deze vis boordevol omega 3 heeft een typische, toch zachte smaak en kan je het hele jaar door eten (zalm is gekweekte vis). In de paarperiode verandert het visvlees niet van smaak en kwaliteit.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294