Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Loempia’s met garnalen

Voorgerecht Minder dan 45 min. 8 stuks

Ingrediënten

  • gepelde garnalen 100 g
  • wortelen 1
  • komkommers 0.3
  • munt (vers) 2 takjes
  • noedels 60 g
  • rijstpapier 8 vellen
  • olijfolie 1 eetl.
  • sojasaus (shoyu Ginger Thai) 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.
  2. Snij ondertussen de wortel en de komkommer in heel dunne staafjes.
  3. Trek de blaadjes van de takjes munt.
Bereiding (30 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalen 1 min. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Leg elk vel rijstpapier één voor één op een natte keukenhanddoek en druk goed aan tot het vel plooibaar wordt.
  3. Leg een beetje noedels, wortel, komkommer, muntblaadjes en garnalen in het midden van een vel en bestrijk de hoeken met wat water. Vouw 3 hoeken naar binnen. Rol dan de loempia op in de richting van de 4de hoek. Maak de hoek een beetje vochtig en plak hem vast aan de loempia. Herhaal dit voor alle loempia’s.
  4. Doe de sojasaus in een kommetje en serveer bij de loempia’s als dip.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vetten 1.8 g
Verzadigde vetzuren 0.3 g
Koolhydraten 13.6 g
Suikers 1.2 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 4.7 g
Zout 1.2 g