Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Schelvis in de oven met venkel en aardappel

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • schelvishaasjes (versmarkt) 600 g
  • erwten (diepvries) 300 g
  • venkels 2
  • vastkokende aardappelen 500 g
  • haverdrink 2 eetl.
  • yoghurt natuur 2 eetl.
  • hazelnoten 1 eetl.
  • paneermeel 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • citroensap 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Kook 6 à 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Meng met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  2. Verwijder intussen de harde kern uit de venkels en snij in dunne reepjes.
  3. Meng de haverdrink met de yoghurt.
  4. Snij de schelvis in grove stukken.
  5. Hak de hazelnootjes heel fijn en meng onder het paneermeel.
Bereiding (15 + 30 min)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de venkel gaar.
  3. Voeg de erwten, een klein scheutje water en het citroensap toe. Laat nog even verder sudderen.
  4. Haal van het vuur en voeg de yoghurtmengeling toe. Kruid met zwarte peper en zout en doe in een ovenschaal.
  5. Verdeel hierover de stukken vis en leg hierop dakpansgewijs de schijfjes aardappel.
  6. Bestrooi met het paneermeel met nootjes en bedruppel met nog een beetje olijfolie.
  7. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Lekker met een frisse groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 426 kcal
Vetten 12.1 g
Verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 37.7 g
Suikers 5.1 g
Vezels 9.4 g
Eiwitten 36.7 g
Zout 1.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294