Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met zalm en broccoli

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets 2
  • broccolini’s 1
  • sjalotten 3
  • verse room (naar keuze) 2 dl
  • geraspte kaas (naar keuze) 100 g
  • eieren 4
  • kruimeldeeg 1 vellen
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de broccoli in roosjes.
  2. Klop de eieren los met een vork en meng onder de room. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 60 min.)
  1. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een bakvorm. Bedek met bakpapier en vul met droge bonen of bakparels. Bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 10 min. en haal uit de pan.
  3. Kook intussen de broccoli 6 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  4. Haal het kruimeldeeg uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan van de zalm en stoof de sjalotten 10 min. glazig op een zacht vuur.
  6. Verdeel de sjalotten en de geraspte kaas over de bodem.
  7. Verwijder het velletje van de zalmfilets en verdeel in stukjes. Doe samen met de broccoli in de quiche. Giet er het roommengsel over en bak ± 35 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking

Snij in 4 stukken en serveer met een gemengde groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vetten 53.8 g
Verzadigde vetzuren 22.6 g
Koolhydraten 29.1 g
Suikers 4.4 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 34.9 g
Zout 1.4 g