
Quiche met zalm en broccoli
Ingrediënten
- zalmfilets 2
- broccolini’s 1
- sjalotten 3
- verse room (naar keuze) 2 dl
- geraspte kaas (naar keuze) 100 g
- eieren 4
- kruimeldeeg 1 vellen
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de broccoli in roosjes.
- Klop de eieren los met een vork en meng onder de room. Kruid met zwarte peper en zout.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 60 min.)
- Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een bakvorm. Bedek met bakpapier en vul met droge bonen of bakparels. Bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak 10 min. en haal uit de pan.
- Kook intussen de broccoli 6 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Haal het kruimeldeeg uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan van de zalm en stoof de sjalotten 10 min. glazig op een zacht vuur.
- Verdeel de sjalotten en de geraspte kaas over de bodem.
- Verwijder het velletje van de zalmfilets en verdeel in stukjes. Doe samen met de broccoli in de quiche. Giet er het roommengsel over en bak ± 35 min. in de hete oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking
Snij in 4 stukken en serveer met een gemengde groene salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
748 kcal
Vetten
53.8 g
Verzadigde vetzuren
22.6 g
Koolhydraten
29.1 g
Suikers
4.4 g
Vezels
3.9 g
Eiwitten
34.9 g
Zout
1.4 g