
Ovenschotel met kabeljauw en zuiderse groentesaus
Ingrediënten
- kabeljauwhaasjes 4
- vleestomaten 4
- courgettes 2
- aubergines 1
- citroenen 1
- basilicum 1 plantjes
- rode uien 2
- knoflook 2 teentjes
- olijvenmix (met kruiden) 100 g
- tomatenpuree 2 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de aubergine en de courgettes in blokjes van ± 1 cm.
- Snij de rode uien grof.
- Snipper de teentjes knoflook fijn.
- Snij de vleestomaten in grove stukken.
- Hak de olijven grof.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
- Scheur de blaadjes van het basilicum.
Bereiding (20 min. + 10 min. + 35 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de aubergine- en courgetteblokjes en de rode uien enkele minuten. Schep in een grote ovenschaal.
- Meng er het knoflook, de tomaten, de olijven en de tomatenpuree onder. Kruid met zwarte peper en zout en zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en leg er de visfilets op. Laat nog 8 à 10 min. garen in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.
- Haal uit de oven en bestrooi met de citroenzeste en het basilicum.
Afwerking
Serveer met stokbrood om in de saus te dippen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
302 kcal
Vetten
10.7 g
Verzadigde vetzuren
1.6 g
Koolhydraten
14.7 g
Suikers
10.7 g
Vezels
6.3 g
Eiwitten
33.7 g
Zout
1.7 g