Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Pure taste

Voer voor fijnproevers: chocolade

Melkchocolade of pure chocolade, chocolade met nootjes of met vruchten, witte of zelfs rauwe chocolade, krokant of smeuïg … Aan de basis van al deze lekkernijen ligt de cacaoboon, smaakmaker sinds het jaar 600.

Een boon voor chocolade

De cacaoboon is hét basisingrediënt van chocolade. Cacaobonen worden verwerkt in de vorm van boter of poeder en vermengd met suiker om uiteindelijk tot chocolade te komen.

Witte chocolade bevat alleen cacaoboter en suiker. Witte, melk- of pure chocolade, alle soorten chocolade zijn rijk aan koper en een bron van kalium. In pure chocolade zit ook magnesium.

Liefhebbers van melkchocolade die lactose-intolerant zijn, hoeven niet te vrezen: chocolade zonder lactose bestaat en is verkrijgbaar bij Bio-Planet.

De fijne en smeuïge textuur van chocolade doet  iedereen smelten.

Raw chocolate: de laatste nieuwkomer in de chocoladefamilie

Rauwe chocolade zal bij raw foodies in de smaak vallen. Rauwe chocolade wordt gemaakt door cacaobonen fijn te malen en te roosteren op een temperatuur lager dan 40 °C. Bij klassieke chocolade worden de cacaobonen geroosterd op 140 °C. Door de lagere temperatuur heeft rauwe chocolade een bittere, meer uitgesproken en natuurlijkere smaak dan klassieke chocolade. Het voordeel van rauwe productie is dat de voedingswaarden van cacao beter bewaard blijven.  

LP_Hero_chocolade1.png

Chocolade om te eten en te drinken

Cacao en chocolade passen in heel wat recepten. In warme melk met wat vanille, kaneel of sterkedrank bijvoorbeeld. Lekker in de winter! Cacaopoeder vinden we ook op tiramisu’s en cappuccino’s.

Wist je dat chocolade ook in zoute gerechten past? Gezouten chocolade past qua smaak perfect bij wit vlees, wild of vis. Witte chocolade geeft een zacht smaakje aan vinaigrettes, terwijl pure chocolade je sausen wat bitterder maakt. Zin om te experimenteren? Probeer het recept voor kippenpilons met chili-tomatensaus en rijst.

Maar chocolade blijft natuurlijk vooral dé koning der desserts. Chocoladefondue, brownies, mousse, zwartewoudtaart, pralines, truffels … Keuze genoeg.

Zo bewaar je chocolade

Bewaar cacao en chocolade op een donkere, droge plaats, zo behouden ze hun smaak en structuur. Omdat chocolade gevoelig is aan temperatuurschommelingen, bewaar je hem best altijd tussen 16 en 18 °C.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294