Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocolademadeleines met Gimber

Dessert minder dan 30 min. 20 koekjes

Ingrediënten

  • eieren 2
  • boter 80 g
  • pure chocolade 100 g
  • palmsuiker 100 g
  • speltbloem 65 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • Gimber 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de boter samen met de chocolade au bain-marie smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat afkoelen.
  2. Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder.
  3. Klop de eieren luchtig en voeg de suiker toe. Klop nog enkele minuten en meng er de Gimber onder.
Bereiding (15 min. + 15 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng het eierenmengsel met de chocolade. Meng er daarna de bloem onder.
  3. Vul madeleine- of andere vormpjes met het beslag en bak 11 à 12 min. in de oven.
  4. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vetten 27.2 g
Verzadigde vetzuren 16.5 g
Koolhydraten 47.4 g
Suikers 34 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 7.5 g
Zout 0.1 g