Chocolademadeleines met Gimber

Chocolademadeleines met Gimber

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Laat de boter samen met de chocolade au bain-marie smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat afkoelen.

  3. Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder.

  4. Klop de eieren luchtig en voeg de suiker toe. Klop nog enkele minuten en meng er de Gimber onder.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Meng het eierenmengsel met de chocolade. Meng er daarna de bloem onder.

  8. Vul madeleine- of andere vormpjes met het beslag en bak 11 à 12 min. in de oven.

  9. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469.0 kcal
Vet 27.2 g
Verzadigd vet 16.5 g
Koolhydraat 47.4 g
Suiker 34.0 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 7.5 g
Zout 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294