Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kippenpilons met chili-tomatensaus en rijst

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenpilons 8
  • rode paprika's 1
  • rode pepertjes 1
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • rode uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • rijst (naar keuze) 250 g
  • tomatenstukjes (brik) 400 g
  • bonenmix (blik) (blik, Bioitalia) 400 g
  • pure chocolade 25 g
  • kippenbouillon (1/2 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 3 eetl.
  • chilikruiden 1 koffiel.
  • gemalen komijn 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de bonenmengeling onder koud water en laat uitlekken.
  2. Snipper intussen de uien en het knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn.
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Hak de peterselie grof.
Bereiding (80 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de kippenpilons in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de chilikruiden, zwarte peper en zout. Meng de kippenpilons goed onder elkaar zodat alle stukken bedekt zijn met een laagje olijfolie en kruiden. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kippenpilons na 25 min. eens om.
  3. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het fijngehakte pepertje, de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
  4. Voeg de komijn, de paprikablokjes, de tomatenstukjes en de hete bouillon toe en roer even. Dek af en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op en laat zo 5 min. stomen.
  6. Voeg de chocolade toe aan de tomatensaus en laat smelten. Voeg daarna de uitgelekte bonenmengeling toe, laat nog even opwarmen en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Leg op elk bord 2 kippenpilons, schep er de rijst naast en werk af met de chili-tomatensaus en de grofgehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 620 kcal
Vetten 13.4 g
Koolhydraten 71.7 g
Eiwitten 50.6 g