Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan chocomousse met granaatappelpitjes

Dessert meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • granaatappelen 1
  • zijden tofoe 400 g
  • purechocoladecallets 240 g
  • pure chocolade 50 g
  • rietsuiker 60 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (20 min. + 1 u. in de koelkast)
  1. Smelt de chocoladepastilles au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  2. Mix intussen de zijden tofoe en de rietsuiker met de staafmixer.
  3. Giet de gesmolten chocolade over de gemixte tofoe en klop 4 à 5 min. op met de kloppers van de mixer.
  4. Giet in glaasjes en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
  5. Halveer intussen de granaatappel en breek de helften open. Haal er de pitjes uit.
  6. Rasp de pure chocolade.
Afwerking

Strooi enkele granaatappelpitjes over de chocolademousse. Bestrooi met de geraspte chocolade en werk eventueel af met enkele sliertjes sinaasappelzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 402 kcal
Vetten 21 g
Koolhydraten 39.2 g
Eiwitten 11.4 g