Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bewust kiezen doe je met de juiste informatie. En daar kan de Nutri-Score je zeker bij helpen. Dit handige voedingslabel zet de voedingswaarde van producten om in een overzichtelijke code van 5 kleuren en 5 letters. Zo maak je nog makkelijker bewuste en evenwichtige voedingskeuzes. 

Wat zijn de voordelen van de Nutri-Score?

Met de Nutri-Score kan je makkelijk de voedingswaarden van producten binnen eenzelfde assortiment met elkaar vergelijken, zoals je favoriete ontbijtgranen of veggie producten. Zo zie je in een oogopslag welke producten je regelmatig of best minder vaak kan eten.

LP_image_nutriscore-voordelen.png

Zo wordt de Nutri-Score toegekend

Het algoritme kent punten toe aan elk element in de voedingstabel (per 100 g of ml), zowel voor nadelige (energie, suikers, verzadigde vetzuren, zout) als voor gunstige (eiwitten, vezels, verhouding fruit, groenten, noten, koolzaadolie, walnotenolie en olijfolie) voedingsstoffen. Daarna trekken we de positieve punten af van de negatieve en zetten we het resultaat om naar de Nutri-Scoretabel.

Evenwichtiger eten met de Nutri-Score

Wil dat zeggen dat als je evenwichtig wil eten, je voortaan alleen nog maar producten met Nutri-Score A of B mag kopen? Tuurlijk niet. De Nutri-Score wordt namelijk berekend per 100 g of ml om het vergelijken makkelijker te maken. Als je aan het koken gaat, combineer je sowieso producten met verschillende Nutri-Scores. Je kan bv. kaas met een D-score in een recept gebruiken, maar per portie zal je niet per se 100 g van die kaas toevoegen. Zo kan je dus een evenwichtig gerecht op tafel zetten, zelfs met kaas erbij. 'Alles met mate' is zoals altijd een goede graadmeter, ook in het geval van de Nutri-Score.

De volgende 2 recepten krijgen alvast Nutri-Score A. Je kan er dus naar hartenlust van genieten!

Door je te informeren over de voedingswaarde van onze producten dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.

gezondheid_stap_voor_stap_nl.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294